[Buildroot] Wifi not working - raspberrypi3_defconfig

Peter Seiderer ps.report at gmx.net
Mon Dec 17 07:16:50 UTC 2018


Hello Ola,

On Sun, 16 Dec 2018 20:17:30 +0000, Ola Oni <oniola at gmail.com> wrote:

> Hi Martin,
> 
> I was advised to email you about my issue of not been able to get Wifi 
> working on raspberry pi 3 using buildroot 2018.11
> 
> Below are the entry in my two files [/etc/network/interfaces and 
> /etc/wpa_supplicant.conf]
> 
> # /etc/wpa_supplicant.conf <- filename
> ctrl_interface=DIR=/var/run/wpa_supplicant GROUP=root
> ctrl_interface_group=0
> update_config=1
> 
>      network={
>              ssid="myssid"
>              psk="mypassword"
>              proto=WPA
>              key_mgmt=WPA-PSK
>              pairwise=CCMP
>              auth_alg=OPEN
>      }
> 
> ########################################
> # /etc/network/interfaces <- filename
> # interface file auto-generated by buildroot
> 
> auto lo
> iface lo inet loopback
> 
> auto eth0
> iface eth0 inet dhcp
>    pre-up /etc/network/nfs_check
>    wait-delay 15
>    hostname $(hostname)
> 
> auto wlan0
> iface wlan0 inet dhcp
>          wireless-essid "myssid"
>          wireless-key "mypassword"
>          pre-up wpa_supplicant -i wlan0 -c /etc/wpa_supplicant.conf -B
>          post-down killall -q wpa_supplicant
> 
> Attached to this is email is the output from dmesg.

Not much info, Wifi will definitely not work with raspberrypi3_defconfig
out of the box (e.g. package BR2_PACKAGE_WPA_SUPPLICANT not enabled)...

Regards,
Peter

> 
> Regards
> 
> onio
> 
> 
> 




More information about the buildroot mailing list