[Buildroot] [PATCH 1/2] package/pkg-autotools: don't use config.site when cross-compiling

Mike Zick minimod at morethan.org
Thu Aug 21 21:32:13 UTC 2014


On Thu, 21 Aug 2014 23:19:12 +0200
Romain Naour <romain.naour at openwide.fr> wrote:

> Hi Thomas,
> 
> Le 21/08/2014 22:06, Thomas De Schampheleire a écrit :
> > Hi Romain,
> > 
> > On Tue, Aug 19, 2014 at 12:50 AM, Romain Naour
> > <romain.naour at openwide.fr> wrote:
> >> On fedora 20 64bits host, the file /usr/share/config.site contains
> >> a fix for installing libraries into /lib/lib64 on 64bits systems
> >> that redefine libdir in the generated Makefile
> >>
> >> For safety, disable loading this file when running the configure
> >> script for the target and the host.
> >>
> >> Signed-off-by: Romain Naour <romain.naour at openwide.fr>
> >> ---
> >>  package/pkg-autotools.mk | 2 ++
> >>  1 file changed, 2 insertions(+)
> >>
> >> diff --git a/package/pkg-autotools.mk b/package/pkg-autotools.mk
> >> index bcc648d..cdc31bf 100644
> >> --- a/package/pkg-autotools.mk
> >> +++ b/package/pkg-autotools.mk
> >> @@ -126,6 +126,7 @@ define $(2)_CONFIGURE_CMDS
> >>         $$(TARGET_CONFIGURE_OPTS) \
> >>         $$(TARGET_CONFIGURE_ARGS) \
> >>         $$($$(PKG)_CONF_ENV) \
> >> +       CONFIG_SITE="no" \
> >>         ./configure \
> >>                 --target=$$(GNU_TARGET_NAME) \
> >>                 --host=$$(GNU_TARGET_NAME) \
> >> @@ -159,6 +160,7 @@ define $(2)_CONFIGURE_CMDS
> >>                 CFLAGS="$$(HOST_CFLAGS)" \
> >>                 LDFLAGS="$$(HOST_LDFLAGS)" \
> >>                  $$($$(PKG)_CONF_ENV) \
> >> +               CONFIG_SITE="no" \
> >>                 ./configure \
> >>                 --prefix="$$(HOST_DIR)/usr" \
> >>                 --sysconfdir="$$(HOST_DIR)/etc" \
> > 
> > The autoconf documentation does not specify 'no' as a magic value,
> > which means that the accidental presence of a file called 'no' would
> > pick up the file.
> > Wouldn't it be safer/cleaner to use CONFIG_SITE=/dev/null?
> > Note that I have not tested if this actually works, just a thought.
> 
> I tried with CONFIG_SITE="/dev/null" at first but I had
> configure: loading site script /dev/null
> 
> I may use THIS_IS_NOT_YOUR_CONFIG_SITE instead :)
>

Let me guess, that would result in something like:
configure: site script THIS_IS_NOT_YOUR_CONFIG_SITE not found
 
> So, I'm ok to keep "/dev/null" if you want.
> 

If we where voting, I think the:
configure: loading site script /dev/null

is a much better message ans a person can even figure it out.

Mike
> Thanks for review.
> Romain
> _______________________________________________
> buildroot mailing list
> buildroot at busybox.net
> http://lists.busybox.net/mailman/listinfo/buildroot


More information about the buildroot mailing list