[Buildroot] uClibc errors

Marcel korgull at home.nl
Sun May 16 19:21:15 UTC 2010


Hi,

It seems I solved the issue but have no idea about the real root cause.
I reset my config file and suddenly things started to work.

Regards,
Marcel

> Hi,
> 
> Probably all errors I get come from this :
> 
> /bin/sh:
> /home/marcel/arm/build_arm/staging_dir/usr/bin/arm-linux-uclibc-gcc: No
> such file or directory
> make[1]:
> /home/marcel/arm/build_arm/staging_dir/usr/bin/arm-linux-uclibc-gcc:
> Command not found
> make[1]: Entering directory `/home/marcel/arm/toolchain_build_arm/uClibc'
> make[1]:
> /home/marcel/arm/build_arm/staging_dir/usr/bin/arm-linux-uclibc-gcc:
> Command not found
>   GEN include/bits/sysnum.h
> extra/scripts/gen_bits_syscall_h.sh: line 31:
> /home/marcel/arm/build_arm/staging_dir/usr/bin/arm-linux-uclibc-gcc: No
> such file or directory
> extra/scripts/gen_bits_syscall_h.sh: line 27:
> /home/marcel/arm/build_arm/staging_dir/usr/bin/arm-linux-uclibc-gcc: No
> such file or directory
> ERROR: Could not generate syscalls.
> Make sure that you have proper kernel headers.
> Your .config in KERNEL_HEADERS="" was set to:
> /home/marcel/arm/toolchain_build_arm/linux/include/
> make[1]: *** [include/bits/sysnum.h] Error 1
> 
> I wonder why things didn't get build in build_arm/staging_dir/usr/bin
> My initial system does have this correctly and I build the current machine
> using the same config files (at least it seems that way).
> 
> Any ideas why it doesn't build the staging_dir correctly ?
> Can I force it to build this first before continuing ?
> 
> regards,
> Marcel
> 
> > Hi,
> > 
> > I have one system set up with a fully working buildroot and try to build
> > the same on another but run into some issues with uClibc.
> > 
> > I have tried the daily snapshot of uClibc and versions 0.9.29 and 0.9.30
> > but none of them compiles.
> > 
> > Since I don't want the daily snapshot I would like to fix my setup to
> > version 0.9.30 but I get an error while compiling :
> > 
> > make[1]: Entering directory
> > `/home/marcel/arm/toolchain_build_arm/uClibc-0.9.30'
> > 
> >   AS lib/crt1.o
> > 
> > cc1: error: bad value (ap) for -march= switch
> > 
> > Any ideas on this ?
> > 
> > Best regards,
> > Marcel
> > _______________________________________________
> > buildroot mailing list
> > buildroot at busybox.net
> > http://lists.busybox.net/mailman/listinfo/buildroot
> 
> _______________________________________________
> buildroot mailing list
> buildroot at busybox.net
> http://lists.busybox.net/mailman/listinfo/buildroot



More information about the buildroot mailing list