[Buildroot] Firmware Loading

Michael S. Zick minimod at morethan.org
Sat Jan 16 13:29:59 UTC 2010


On Sat January 16 2010, Andrew Wiley wrote:
> Okay, I'm back getting a more up to date setup working on my Cirrus Labs
> EP9302, and things are mostly going well. Buildroot got me a working
> filesystem the first time, and after some fun with kernels that were too
> large for the flash partition I had set aside, the thing boots by itself.
> Now I'm trying to get my USB wireless adapter to work. It's a ZyDas chipset
> and uses the zd1211rw driver, which loads successfully, but fails to load
> firmware. The firmware is in /lib/firmware (the driver requests
> zd1211/zd1211_*, so it's actually in a subdirectory of /lib/firmware), but
> when I try to do "ifconfig wlan0 up", I get a kernel message stating that
> the firmware has been requested, a long wait, and an error -2 that the
> loading the firmware failed.
> I'm guessing this is user error, and from reading the lists, it looks like
> mdev is supposed to do firmware loading, but echoing "/sbin/mdev" to
> "/proc/sys/hotplug" (that second path is probably wrong; it was right when I
> actually did the command) had no noticeable effect. What do I need to change
> from the default configuration to get firmware loading to work? I've
> verified that userspace firmware loading is enabled in my kernel.
> 
> Andrew Wiley
> 

Perhaps update the mdev configuration file?
It ships empty, it has to, too installation specific to pre-define anything.

mdev --help
will start you off; continue as required with the command descriptions -
if loaded on your machine during the build or at the busybox web-site.

Mike


More information about the buildroot mailing list