[Buildroot] Error encountered while doing make after adding u-boot

Hans-Christian Egtvedt hans-christian.egtvedt at atmel.com
Mon Jan 26 14:30:34 UTC 2009


On Mon, 26 Jan 2009 15:24:16 +0100
Peter Korsgaard <jacmet at uclibc.org> wrote:

> >>>>> "Hans-Christian" == Hans-Christian Egtvedt
> >>>>> <hans-christian.egtvedt at atmel.com> writes:
> 
>  >> This BOARD_NAME variable seems to be an ARM/Atmel specific thing.
>  >> 
> 
>  Hans-Christian> You can not default to $(PROJECT), since this
>  Hans-Christian> variable is used to load a configuration for u-boot
>  Hans-Christian> build system and must exist.
> 
> But you can default to $(BOARD_NAME) which isn't set for most people?
> 
> PROJECT atleast has a chance of being something close to what the user
> wants.
> 

Perhaps, but...

>  Hans-Christian> Perhaps default to a known to work config? Take a
>  Hans-Christian> peak in u-boot source ./Makefile.
> 
> Naah, to much work as that's arch dependent. Then I would rather add a
> big fat $(error) in the U-Boot Makefile.in if the thing evaluates to
> nothing.
> 

... I think checking for an empty config name is better, and print an
appropriate message before quiting. If the PROJECT happens to work,
that still might not be the u-boot config the user wants, and he/she
does not understand why u-boot does not work afterwards.

And in most instances the PROJECT name will not match a U-Boot config.

-- 
Best regards,
Hans-Christian Egtvedt


More information about the buildroot mailing list