[Buildroot] AVR32 defconfig

Jonathan Dumaresq jdumaresq at cimeq.qc.ca
Fri Aug 31 18:55:50 UTC 2007


Hi,

I have done what you tell me and i go into another step now.

Not i have another error when i build it. I would like to know what file i 
need to attach to the list for you guys see what happen.

I post here the result of the build

I have attached the output of make.

Jonathan
----- Original Message ----- 
From: "Hans-Christian Egtvedt" <hcegtvedt at atmel.com>
To: "Jonathan Dumaresq" <jdumaresq at cimeq.qc.ca>
Cc: <buildroot at uclibc.org>
Sent: Thursday, August 30, 2007 2:42 AM
Subject: Re: [Buildroot] AVR32 defconfig


> On Wed, 2007-08-29 at 09:24 -0400, Jonathan Dumaresq wrote:
>
> <cut Atmel snapshot of Buildroot>
>
>> When i do the same thing with the latest buildroot, I have to manualy
>> choose option. Since i'm not an expert, i choose usualy the default to
>> start. But this time, i get an error at compile time.
>>
>> so to resume, i do this.
>>
>> make atngw100_defconfig
>> make
>> only push the return when question asked.
>
> If you are asked about a FPU in uClibc, you must answer no. AVR32
> devices does not have a FPU.
>
>> here the error that i have.
>>
>> make[2]: Entering directory
>> `/home/dumarjo/buildroot/toolchain_build_avr32/uClibc-0.9.28.3-avr32-2.0/libc/sysdeps/linux/i386'ln 
>>  -fs ../libc/sysdeps/linux/i386/fpu_control.h ../../../../include/
>
> ring-ring
>
> For some reason uClibc is configured for i386, and that is why some
> assembler instructions fail later in your compilation.
>
>> make[2]: Leaving directory
>> `/home/dumarjo/buildroot/toolchain_build_avr32/uClibc-0.9.28.3-avr32-2.0/libc/sysdeps/linux/i386'
>> /usr/bin/make -j1 -C  ldso
>> make[2]: Entering directory
>> `/home/dumarjo/buildroot/toolchain_build_avr32/uClibc-0.9.28.3-avr32-2.0/ldso'
>> /usr/bin/make -j1 -C ldso
>> make[3]: Entering directory
>> `/home/dumarjo/buildroot/toolchain_build_avr32/uClibc-0.9.28.3-avr32-2.0/ldso/ldso'
>> /home/dumarjo/buildroot/build_avr32/staging_dir/usr/bin/avr32-linux-uclibc-gcc 
>>  -Wall -Wstrict-prototypes -Wno-trigraphs -fno-strict-aliasing -fno-stack-protector 
>>  -falign-jumps=0 -falign-loops=0 -Os -funit-at-a-time -DUCLIBC_LDSO=\"ld-uClibc.so.0\" 
>>  -fPIC -DUCLIBC_RUNTIME_PREFIX=\"/\" -fno-builtin -nostdinc -D_LIBC -DLDSO_ELFINTERP=\"i386/elfinterp.c\" 
>>  -I../../ldso/ldso/i386 -I../../ldso/include -I../../ldso/ldso -I../../include 
>>  -D_GNU_SOURCE -isystem 
>> /home/dumarjo/buildroot/build_avr32/staging_dir/bin/../lib/gcc/avr32-linux-uclibc/4.1.2/include 
>>   -c i386/resolve.S -o i386/resolve.o
>> i386/resolve.S: Assembler messages:
>> i386/resolve.S:30: Error: unrecognized instruction `pusha'
>> i386/resolve.S:31: Error: unrecognized instruction `lea 0x20(%esp),%
>> eax'
>> i386/resolve.S:32: Error: unrecognized instruction `pushl 4(%eax)'
>> i386/resolve.S:33: Error: unrecognized instruction `pushl (%eax)'
>> i386/resolve.S:38: Error: unrecognized instruction `popl %ebx'
>> i386/resolve.S:39: Error: unrecognized instruction `addl
>> $_GLOBAL_OFFSET_TABLE_+[.-.L24],%ebx'
>> i386/resolve.S:40: Error: unrecognized instruction `movl
>> _dl_linux_resolver at GOT(%ebx),%ebx'
>> i386/resolve.S:41: Error: bad expression
>> i386/resolve.S:45: Error: unrecognized instruction `movl %eax,0x28(%
>> esp)'
>> i386/resolve.S:47: Error: unrecognized instruction `addl $0x8,%esp'
>> i386/resolve.S:48: Error: unrecognized instruction `popa'
>> i386/resolve.S:49: Error: invalid return value `$4'
>> make[3]: *** [i386/resolve.o] Error 1
>> make[3]: Leaving directory
>> `/home/dumarjo/buildroot/toolchain_build_avr32/uClibc-0.9.28.3-avr32-2.0/ldso/ldso'
>> make[2]: *** [ldso] Error 2
>> make[2]: Leaving directory
>> `/home/dumarjo/buildroot/toolchain_build_avr32/uClibc-0.9.28.3-avr32-2.0/ldso'
>> make[1]: *** [_dir_ldso] Error 2
>> make[1]: Leaving directory
>> `/home/dumarjo/buildroot/toolchain_build_avr32/uClibc-0.9.28.3-avr32-2.0'
>> make: ***
>> [/home/dumarjo/buildroot/toolchain_build_avr32/uClibc-0.9.28.3-avr32-2.0/lib/libc.a] 
>> Error 2
>> debian:/home/dumarjo/buildroot#
>>
>> i probably have setting in the config file that is not correct.
>
> Check what architecture is chosen in uClibc configuration:
> cd toolchain_build_avr32/uClibc-0.9.28.3
> make menuconfig
>
> -- 
> With kind regards,
> Hans-Christian Egtvedt, Applications Engineer
> 
-------------- next part --------------
An embedded and charset-unspecified text was scrubbed...
Name: error.txt
URL: <http://lists.busybox.net/pipermail/buildroot/attachments/20070831/9297024c/attachment-0003.txt>


More information about the buildroot mailing list